Jaromír Meixner

• „Když Kometa hrála například v Litvínově, tak tam odjeli autobusem. Já jsem po obědě v den zápasu sedl do auta a vydal jsem se na cestu, plížením vpřed přes Prahu, směrem Litvínov. Tam se hrálo, já nevím, v sedm hodin. Seděl jsem, měl jsem poznámkový blok, tak jak máte vy tady papíry, tam jsem si dělal poznámky – kdo dal gól, jak kdo hrál, co mě napadlo, co z toho tak vyplynulo. Zápas skončil v noci, sedl jsem do auta, přijel jsem ve tři hodiny nad ránem do Brna. V zimě to byla očista, nedej bože, když sněžilo, pršelo a tak dále. Musel jsem jít do redakce, tam jsem si v kanceláři sedl k psacímu stroji, žádný počítač, a teď jsem musel napsat ten materiál o hokeji a dát ho do tiskárny. Když jsem měl službu ten den, tak jsem si tam na židli zdříml na chvíli, když ne, tak jsem šel domů.“

• „Samozřejmě pro ten technický hokej byly lepší podmínky, dneska se to hodně mastí, je to drsné. V té naší éře zase tekla hodně krev, my jsme začínali a ještě jsme neměli helmy, ta výstroj nebyla dokonalá, takže puky, hokejky lítaly. Já mám po obličeji nejméně třicet stehů, naštěstí nejsou vidět, pan profesor Houba, náš lékař, skvěle zašíval. Tenkrát tekla víc krev, ale dneska jsou ta zranění zase jinačí.“

Náš hokej byl pěkný na koukání

Jaromír Meixner

Jaromír Meixner se narodil 11. března 1940 v Brně. Odmalička se věnoval lednímu hokeji, ke kterému ho přivedl otec, nadšený hokejový fanoušek. Pamětník začínal v klubu SK Královo Pole. Na ledové ploše prožil také celou vojnu a bylo to poprvé, co se mohl na hokej plně soustředit a zároveň nemusel chodit do zaměstnání. Po ukončení povinné vojenské služby nastoupil do brněnského klubu Rudá hvězda, později přejmenovaného na Kometa Brno. Stal se špičkovým hokejistou a s reprezentačním družstvem se zúčastnil mistrovství světa v roce 1965 a 1966. V roce 1968 měl domluvené angažmá v zahraničí, ale po invazi vojsk Varšavské smlouvy už se ven nepodíval. V roce 1973 pověsil brusle na hřebík a stal se sportovním reportérem a trenérem mládeže. V roce 2016 žil v Brně.