Lakis Jordanidis (* 1962)

Neznám Řeka generace mého otce, který by přiznal, že to, co se stalo, bylo špatně

• v roce 1991 nastoupil jako asistent na VŠE

• pracuje částečně ve školství, částečně jako mluvčí pražských hasičů

• je ženatý, má dva syny

Resumé Lakis Jordanidis

Lakis Jordanidis se narodil v dubnu roku 1962 v Kutné Hoře ve smíšené rodině. Jeho otec Angelos Jordanidis musel během řecké občanské války opustit Řecko a v roce 1948 přišel do Československa. Lakisova maminka je Češka, má jednoho bratra. Lakis vystudoval gymnázium v Kutné Hoře a v roce 1981 nastoupil na VŠE v Praze. Poté si doplnil pedagogické vzdělání, aby mohl sám učit. Po roce 1986 nastoupil jako učitel na střední ekonomické škole. Od roku 1991 pracoval na VŠE v pozici asistenta. Dnes pracuje ve školství pouze na poloviční úvazek a je zároveň mluvčím pražských hasičů. Je ženatý s Češkou a mají spolu dva syny. Jeho vztah k Řecku a řecké mentalitě je komplikovaný. Řečtinu se učí teprve nyní v jazykové škole.

• Příbeh pamětníka v rámci projektu Sixty Years After. Memory of Greek Civil War Refugees in Czechoslovakia, 1949-2009 (Karin Hofmeisterova)